Integritetspolicy

Personuppgifter och cookies:
KungsEvent vill respektera din dataintegritet när du använder dig av vår webbsida eller är i kontakt med oss på annat sätt. I texten nedan beskriver vi hur vi behandlar dina personuppgifter. Vi vänder oss till dig som deltar i lopp vi marknadsför, samarbetspartner eller sponsor, volontärer, eller personer som besöker vår webbplats eller plattformar i sociala media. Om du har ytterligare frågor om hur dina kontaktuppgifter behandlas så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Personuppgifter
Information som direkt eller indirekt kan knytas till dig är personuppgifter. Exempel på detta är namn, adressuppgifter, bild, födelsenummer eller IP-adress. I rubrikerna nedan beskriver vi hur vi hanterar personuppgifterna om dig och varför vi lagrar information.

Deltagare i lopp
Vid anmälan till ett lopp anger du namn, adress, kön, ålder, medlemskap i förening eller arbetsgivare. Respektive loppsarrangör hanterar dina personuppgifter för att administrera olika tävlingsklasser samt kontakta dig före och efter loppet. Läs mer på deras sidor.

Sponsor eller Samarbetspartner
Om inget annat är reglerat via avtal lagrar KungsEvent information om namn, yrkesroll, arbetsgivare samt adressuppgifter för att kunna skicka information om våra arrangemang. Vi sparar uppgifter om dig och det företag du företräder tills du återkallar ditt samtycke.

Volontär
När du är volontär för KungsEvent använder vi namn, mailadress, telefonnummer samt koppling till företag eller organisation för att kunna samordna arbetet på våra lopp. Volontärer ger sitt samtycke att personlig information hanteras vid anmälan till uppdraget. Informationen lagras tills du återkallar ditt samtycke.

Cookies
När du besöker vår webbplats hanterar vi information om dina besök på vår webbplats genom så kallade cookies. En cookie är en datafil som en webbserver kan be att få spara i besökarens dator. Vi använder cookies för att förbättra kvaliteten på vår hemsida genom att skilja ut användare från varandra och därigenom få reda på hur många som använder webbplatsen. Om du inte vill tillåta cookies kan du stänga av funktionen i din webbläsare. Läs mer om hur Google samlar in information: https://policies.google.com/privacy?gl=se

Dina rättigheter
Du har vissa rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen att begära tillgång, rättelse eller radering av dina personuppgifter.

Kontaktuppgifter
När du kontaktar någon funktion kopplat till KungsEvent så sparas dina personuppgifter i syfte att kunna kommunicera tillbaka till dig. Vi har aldrig för avsikt att lämna informationen vidare till tredje part.

Uppdatering
Denna information uppdaterades 14 januari 2020 och kan komma att ändras.